Háború Ukrajnában és Izraelben – Zelenszkij megint pénzt akar

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértővel, Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetőjével, és Dunda Györggyel, a HírTV kárpátaljai tudósítójával.

A Fehér Ház Trump árnyékában próbálja meggyőzni Európát, hogy számíthat a NATO-ra. Kijev hiába lobbizik, Európa nem tudja, az USA pedig nem akarja teljesíteni vállalásait.

„Nagyon sok érdekes tárgyalás volt. Leültek egymással, ami azért nagyon ritkán fordul elő, palesztin miniszterelnök, jordán külügyminiszter és Izrael volt külügyminisztere. Megállapodás nincs. Elmondta a beszédét Zelenszkij. Különösebb hatása nem volt. Tehát Zelenszkij újra elmondta, hogy pénzt kér, pénzt kér és pénzt kér”

-mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

A magyar parlament hamarosan ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását.

„A tárgyalások már szerintem nagyon a végén járnak. Egyre inkább előremutató, hiszen a két miniszterelnök tudott egyeztetni. Én eddig sem aggódtam, hogy nem fogja jóváhagyni a parlament. (…) Szerintem április 4-ig Magyarország biztos, hogy támogatni fogja Svédország NATO csatlakozását, de a miniszterelnök szerint, akár már az első ülésnapon, tehát február 26-án.”

-fogalmazott Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője.

 

„A legfrissebb vélemény Ruslan Bortnikhoz kötődik. Ő egy nagyon ismert kijevi politológus, az egyik elemző irodának a vezetője. Ő ara hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben jelenlegi formájában megszavazzák az új mozgósítási törvényt, akkor az az ukrán gazdaságra nézve nagyon súlyos beláthatatlan következményekkel járhat és alaposan növelheti az árnyékgazdaság a feketegazdaságnak a térdelését”

-számolt be az ukrán eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója.

Аналитические материалы УИП

  • СИТУАЦИЯ В УКРАИНЕ: 30 мая –5 июня 2024 года.
  • “Золотий вік” Китаю
  • СИТУАЦИЯ В УКРАИНЕ: 15 – 22 мая 2024 года.
  •  СИТУАЦИЯ В УКРАИНЕ: 1 – 8 мая 2024 года.
  • 800 дней украино-российской войны.
  • СИТУАЦИЯ В УКРАИНЕ: 18– 24 апреля 2024 года.
  • СИТУАЦИЯ В УКРАИНЕ: 3 – 10 апреля 2024 года.
  • Новая концепция РПЦ или "лицензия" на уничтожение Украинского государства.
  • СИТУАЦИЯ В УКРАИНЕ: 6 – 13 марта 2024 года.